sPonGeBobB Çalışkan Üye
Mesaj Sayısı : 1591 Yaş : 35 Katıldığı Yer : İstanbul Puanı : 0 Rep Gücü : 41496 Kayıt tarihi : 04/09/08
| Konu: SÜPER DOKTORA DENKLİK DAYAĞI C.tesi 29 Kas. 2008 - 0:46 | |
|
|
| Arda AKIN / ANKARA |
|
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni dereceyle bitiren, iki ABD üniversitesinde nükleer ve dahili tıp alanında ’süper ihtisas’ yapan Doktor Ayşe Gülay Uygur, Türkiye’de denklik sınavına girdi.
Nükleer tıpta aldığı denkliği dahiliyede iki kez kazanamayan Uygur, sınav komitesi jüri başkanı Prof. Necati Örmeci’nin muayenehanesine gidince yumruklar konuştu. Uygur, Prof. Örmeci’nin iki çalışanından dayak yediğini, iki çalışan da Uygur’un kendilerine saldırdığını iddia etti.
ABD’de nükleer tıp ve dahili tıp alanında ’süper ihtisas’ yapan Türk doktor Ayşe Gülay Uygur (48), Ankara Üniversitesi’nde girdiği denklik sınavını kaybetme gerekçesini öğrenmek isterken umulmadık bir olay yaşandı. Sınav komitesi jüri Başkanı Prof. Dr. Necati Örmeci’nin muayenehanesine giden Uygur, iki çalışanla kavga etti. Yumrukların havada uçuştuğu olay sonrasında Uygur ile Örmeci’nin iki çalışanı, birbirlerinden şikayetçi oldu.
Eşi Pentagon’da mühendis
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni dereceyle bitirdikten sonra 1989’da ABD’ye giden Uygur, Baltimore Johns Hopkins Üniversitesi’nde nükleer tıp ve dahili tıp alanında ihtisas yaptı. Uygur, Medical College Of Wisconsin’de süper ihtisasını tamamladı. Kanser teşhisi ve tedavisinde başarılı çalışmalara imza atan Uygur, Pentagon’da mühendis olan Süleyman Uygur’la evlendi.
Türkiye’ye dönmek istedi
Uygur, emekli olduktan sonra eşi ve iki çocuğuyla Türkiye’ye dönme kararı aldı. 2007’de ailesiyle Ankara’ya yerleşen Uygur, mesleğini sürdürmek için denklik sınavına girmek istedi. Ankara Üniversitesi’nin nükleer tıp alanında açılan denklik sınavını kazanan Uygur, iki kez girdiği dahili tıp alanındaki denklik sınavında ise başarılı olamadı. Uygur, sınavı kaybetme nedenini öğrenmek için önceki gün jüri başkanı ve üniversitenin İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necati Örmeci’yi telefonla aradı. Prof. Örmeci’ye bir türlü ulaşamayan Uygur, muayenehaneye gitmeye karar verdi. Tarafların polise verdiği ifadelere göre, Prof. Örmeci’nin hastasıyla yaptığı görüşme tamamlandıktan sonra, Uygur içeriye girmek için kapıyı vurdu. Bu sırada, Prof. Örmeci’nin muayenehanesinde çalışan sekreter Nevin Dörtkardeş ve diğer görevli Şükrü Öcal, "Ne hakla içeri giriyorsunuz" diyerek doktor Uygur’u durdurmak istedi.
Yumruklar havada uçuştu
Bu müdahale sonrası Uygur ile çalışanların tartışması büyüdü. Sekreter Dörtkardeş, Uygur’un kolunu tutarak yüzüne yumrukla vururken, Öcal da Uygur’u başka bir odaya sokmaya çalıştı. İki kişinin müdahesiyle bunalan Uygur, sekreterin kolunu ısırarak kurtulmaya çalıştı. Uygur kavga sonrasında olay yerine polis çağırdı. Kaşı yarılan, dudağı patlayan, göz altında kanama oluşan Uygur, şikayetçi olduğunu belirterek Adli Tıp’tan rapor aldı. Prof. Örmeci’nin iki çalışanı da Uygur’un kendilerine saldırdığını belirterek rapor alıp şikayetçi oldu. Uygur, olay sonrasında Hürriyet’e, şu iddialarda bulundu: "Yıllarca hizmet verdiğim alanda başarısız olmam aklımda soru işaretleri bıraktı. Oraya sadece neden denlik alamadığımı öğrenmek için gittim. Ben dayak yerken Örmeci gülüyor ve ’Sen doktor bile olamazsın. Sen b... birisin’ diyerek olaya müdahale etmedi. O anda Türkiye’ye dönüp bilgilerimi paylaşmak istediğime pişman oldum. Yeniden ABD’ye döneceğim. En azından orada insana saygı gösteriliyor."
’Bilimsel açıdan yetersiz’
Bu suçlamaya karşı Prof. Örmeci ise, hastaların da şahit olduğu olayda ’meskene tecavüz’ suçu işlendiğini savundu. Uygur’un bilimsel açıdan yetersiz olduğunu iddia eden Prof. Örmeci de şu iddialarda bulundu: "Sınavların ardından beni defalarca telefonla taciz etti, hakaretlerde bulundu. İçeride hasta olduğu halde odama girmek isteyince arbede oldu. İki arkadaşımızın kolunu ısırıp onlara saldırdı. Arkadaşlarım kendilerini korumaya çalıştılar. Biz de kendisinden şikayetçiyiz. Adalete güveniyoruz."
|
| |
|