Sana Nasıl Bilgi Lazım bilmiyorum ama araştırmalarım sonucunda makine mühendisliği hakkında şunları paylaşabilirim senin için
Makina mühendisliği temel mühendislik dallarından biri olup, bütün donanım ve proseslerin mekanik yönlerini; mekanik araçların, motorların, makinaların geliştirilmesini, tasarımını ve imalatını kapsar. Makina mühendisliğinin ana konuları termodinamik, ısı ve akışkan bilimi, enerji, malzeme ve imalat, tasarım ve konstrüksiyon, mekanik, makina teorisi ve dinamiğidir. Günlük hayattta kullanılan otomobil, uçak, ürünlerin imalatında kullanılan makinalar ve endüstriyel robotlar, kaldırma ve taşıma sistemleri, buhar, gaz ve su türbinleri, içten yanmalı motorlar, jet ve roket motorları, ısıtma, havalandırma ve soğutma sistemleri, iş makinaları, mekatronik ve biyomekanik ürünlerin mekanik kısımları makina mühendisliği alanına girer. Makina mühendisliği temel bir mühendislik dalı olduğundan, daha sonra işletme, pazarlama, yatırım planlaması gibi dallara yönelmek, ya da makina mühendisliğinin bilim dallarından birinde ihtisas yapmak mümkündür. Makina mühendisliği mesleği geliştirdiği teknolojilerle insanlığın yaşam kalitesini ve toplum refahını iyileştirir. Makina mühendisleri bunu gerçekleştirirken toplum ve çevre sorunlarına ve ahlaki değerlere duyarlı, doğaya saygılı olmak zorundadır.
Bölümün Vizyonu ;Uluslar arası düzeyde eğitim veren, araştırmalar yaparak, ülke ihtiyaçlarına göre yeni bilgi üreten, bunları yayımlayarak uygulanmasına zemin hazırlayan, benzeri kurumlar arasında öncü ve dinamik bir araştırma ve eğitim kurumu olmaktır
Bölümün Misyonu ;Uluslar arası düzeyde lisans, lisansüstü ve meslek içi eğitim vererek, sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve ARGE çalışmalarında başarı ile görev alabilecek, yaratıcı, problem çözmede sistematik yaklaşıma sahip, takım çalışmasına yatkın, çevreye duyarlı, sosyal, ekonomik ve mesleki etik bilincine, sorumluluğuna ve lider özelliklerine sahip makina mühendisleri yetiştirmek; bilgi ve teknoloji üretimini sağlayan araştırmalar yaparak, ulusal sanayinin problemlerine çözümler üretmektir.
Hedefleri ;Öğrencilere matematik, fen ve mühendislik bilgilerini makine mühendisliği problemlerine uygulama becerisi kazandırarak, onları başarılı bir mühendislik kariyerine hazırlamak.
Bir makineyi, bileşenlerini, sistemi veya süreci ilgili standartlara ve sınırlamalara uygun olarak ekonomiklik, verimlilik, çevre ve sosyal etkileri de dikkate alarak tasarlamak ve üretmek için gerekli kuramsal ve uygulamalı bilgileri kazandırmak.
Makine mühendisliği problemlerini belirleme, tanımlama, modelleme, çözümleme ve çözme becerisiyle gerektiğinde deney tasarlayıp yürütebilmek ve sonuçlarını analiz edip yorumlayarak sunma becerisi kazandırmak. Bu amaçla öğrencilerin gerekli modern mühendislik hesaplama, deney ve sunum donanımlarını kullanabilmelerini sağlamak.
Makine mühendisliği mesleğinin uygulandığı kurumlarda, lider ve/veya çok disiplinli takımların elemanı olarak görevler üstlenmeye hazırlamak. Bu amaçla etkin sözlü ve yazılı iletişim kurabilme becerisini kazandırmak ve mesleğinin küresel ve toplumsal boyutlardaki etkilerini, mesleki ve etik sorumlulukları ve mühendisliğin sosyal ve kültürel etkilerini kavramasını sağlamak. Güncel ve çağdaş konulara ilişkin bilgi sahibi olmaları için gerekli olanakları sağlamak.
Öğrencilerin lisansüstü ve yaşam boyu öğrenimin önemini algılamalarını sağlamak ve öğrencilere güçlü bir mühendislik altyapısı kazandırarak lisansüstü ve yaşam boyu öğrenimlere hazırlamak.
Son sınıf öğrencilerini, kendi seçtikleri ve ilgi duydukları bir makine mühendisliği uygulama alanında kısmen uzmanlaştırarak başlangıç için mesleğe hazırlamak.
iŞ Olanakları ;Makine Mühendisleri başta makine imalatı, otomotiv, uçak, tekstil, savunma sanayi, malzeme üretimi gibi sektörler olmak üzere her türlü endüstriyel üretim tesisinde; gıda, enerji üretim ve dönüşüm, petro-kimya gibi süreçlerin kullanıldığı tesislerde, ürün ve sistem tasarımı, ürün geliştirme, işletme, üretim ve bakımdan sorumlu mühendisler ve yöneticiler olarak görev yapabilirler.
Ayrıca binaların ısıtma, havalandırma, soğutma, temiz ve atık su tesisatlarının projelendirilmesi ve bu projelerin uygulanması da makine mühendislerinin görev alanına girmektedir.
Makine mühendisleri endüstriyel tesislerin yanı sıra bankalar, sigorta şirketleri gibi kuruluşlarda proje değerlendirmesi, yapılabilirlik analizi gibi konularda çalışabilirler ya da kendi kuracakları işyerlerinde bağımsız olarak danışmanlık, mühendislik ve taahütlük hizmetleri sağlayabilirler.
Umarım Yardımcı Olur Bu Bilgiler sana...