bilge Çalışkan Üye
Mesaj Sayısı : 1330 Yaş : 38 Katıldığı Yer : istanbul Puanı : 0 Rep Gücü : 42660 Kayıt tarihi : 14/09/08
| Konu: ölümden kaçış yok!! Ptsi 16 Şub. 2009 - 20:58 | |
|
Hayvanlarla konusabilen ve rüzgâra, maddeye hakim olabilme yetenegi ile donanmis Peygamber, Hz Süleyman, bir gün Kudüs'te, çadirinda arkadaslari ile oturup sohbet ederken, içeriye bir adam girer O mecliste oturan bir kisiye dikkat ve hayretle bakarak çikip gider Sasiran adam, Hazret-i Süleyman'a sorar; - Bu adam kimdi? Peygamber cevap verir; - Azrail'di Bu cevabi alan adam müthis bir panige kapilir ve Hazret-i Süleyman'a yalvarir; - Ya Süleyman, Azrail bana çok tuhaf bakti Ne olur beni buradan kaçir Uzaklara gönder Arkadasinin ricasini kirmaz gül yüzlü Peygamber Rüzgâr emrindedir ya Bindirir rüzgara ve gönderir Hindistan'a Adam ertesi gün hindistan'da birden karsisinda, bir gece evvelinden gördügü ve artik tanidigi Azrail'e rastlar Basina gelecegi anlar ve konusur; - Anladim, benim canimi almaya geldin Yalniz bir sorum var, ona cevap ver öyle al canimi, der Dün beni Süleyman'in çadirinda görünce neden yüzüme hayretle baktin? Azrail cevap verir; - Ben dün senin canini, ertesi gün Hindistan'da almak emir almistim Seni Kudüs'te Süleyman'in çadirinda oturur görünce, 'Bu adam bir günde Hindistan'a nasil gidecek?' diye hayret ettim der Bizim, sizi bos bir amac ugruna yarattigimizi ve gercekten bize dondurulup getirileceginizi mi sanmistiniz(Muminun-115)
Muminlerin en akillisi ölümünü en cok hatirlayndir ve ölümden sonra en iyi hazirligi yapandır (İbn-i Ömer RA) | |
|
yeliz -YASAKLANDI-
Mesaj Sayısı : 372 Yaş : 35 Katıldığı Yer : Almanya Berlin Puanı : 0 Rep Gücü : 40687 Kayıt tarihi : 01/01/09
| |